CostSaver hjälper både dig och hyresgästen

Resultat och snabb betalning kräver aktivitet och kommunikation. Preventia arbetar aktivt för att din hyresgäst inte ska hamna efter med hyran, undvika långdragna avhysningsprocesser och få era framtida hyror prioriterade och betalda i tid. CostSaver är samlingsnamnet på vår unika och aktiva arbetsmetod.

Så funkar CostSaver

CostSaver aktiveras på samtliga förfallna inkassokrav för att du ska få betalt och för att din hyresgäst ska slippa ytterligare kostnader och en eventuell avhysning.

Personlig dialog med hyresgästen

En av våra expertrådgivare tar kontakt med din hyresgäst för att tillsammans komma fram till snabbast väg till betalning. CostSaver hjälper alla dina hyresgäster som vill bli hjälpta. Oavsett om din hyresgäst är en privatperson eller ett företag arbetar vi aktivt för en snabb lösning och för att undvika långdragna och kostsamma avhysningsprocesser.

Analys och rekommendationer

Inom fyra dagar sorterar CostSaver ut de hyresgäster som inte har tänkt att göra rätt för sig. Vi återkopplar omgående till dig med en rekommendation om vilken åtgärd som bäst säkrar din betalning. I de fall avhysning krävs arbetar vi med lokalt utvalda delgivningsmän. Processen är aktiv och skyndsam vilket resulterar i att delgivningstiden mer än halverats jämfört med kronofogden.

Dokumenterad effekt

CostSaver är avhysningsförebyggande och ökar inte bara antalet betalningar utan har ett dokumenterat resultat där framtida hyror prioriteras och betalas i tid. Det innebär mer pengar till dig och mindre kostnader för din hyresgäst. CostSaver som arbetsmetod är direkt nödvändig för en framtida god hyresgästrelation.

Vi gör det vi säger, och vi står för
det vi gör

Preventia tillämpar fullständig transparens och du kan enkelt följa våra rådgivares arbete via PreventiaOnline. Du tar del av samtliga händelser, noteringar och överenskommelser. Enkelt, tryggt och ärligt.

Snabbare betalt

CostSaver innebär att vi tar personlig kontakt med din hyresgäst för att reda ut varför betalning uteblivit, och hur du får betalt så snabbt och enkelt som möjligt.

Mindre arbete

CostSaver minimerar din arbetsinsats. Vi sköter all kontakt med din hyresgäst gällande hyra, och ger dig enkla och tydliga rekommendationer om betalning ändå uteblir.

Hjälper dina kunder

CostSaver värnar om din hyresgäst och er relation även om de har ”missat” att betala hyran. Vi hjälper alla dina hyresgäster som vill ta emot hjälp och göra rätt för sig.

Vad tycker våra kunder?

Frågor och svar om CostSaver

CostSaver är vår arbetsmetod som är integrerad i vårt arbetssätt och vår filosofi. Det är inte tillräckligt att skicka ett brev för att få betalt, därav arbetar vi manuellt och individuellt på varje förfallet inkassokrav för att ni skall få betalt.

CostSaver kostar inget extra.

Det enda som krävs för att CostSaver skall tillämpas i sin helhet är mobiltelefonnummer och epost.

I de fall CostSaver inte resulterar i betalning görs en grundlig solvenskontroll och därefter ger vi er en rekommendation för nästa åtgärd att ta ställning till.

CostSaver pågår i 4-6 dagar där kontakt etableras med samtliga kunder som inte medvetet håller sig undan.

CostSaver har en dokumenterad högre lyckandegrad om 42% innan betalningsföreläggande.

Vi tillämpar total transparens i vårt arbete både mot er och er kund. Ni kan följa CostSavers samtliga steg och ta del av all information i ärendet genom PreventiaOnline.

CostSaver är unikt för Preventia Finans. För oss är det en självklarhet att tillämpa CostSaver i varje ärende oavsett storlek på fordran eller status på er kund. Det sker alltid kostnadsfritt och ni kan följa samtliga steg i varje ärende. Vi arbetar alltid för att ni skall få snabb betalning och att er kund skall slippa ytterligare avgifter och betalningsanmärkning, har ni det så har ni CostSaver med ert nuvarande inkassobolag.

Kontakta oss!

Berätta för oss om dina utmaningar, så berättar vi hur CostSaver kan hjälpa dig att lösa dem.

Kontakta oss

Ring eller maila oss så hjälper vi er​

Viktigt meddelande!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Preventia använder cookies för att ge dig bästa tänkbara upplevelse