Ibland blir det fel

Det är mänskligt att missa en faktura. Du kanske glömde bort den eller behövde lite extra tid. Nu är huvudsaken att du ska undvika fler avgifter och betalningsanmärkningar. 

Vi vill aldrig mer skicka brev till dig

Betala din skuld innan förfallodagen, så är problemet ur världen! Misstänker du att du inte kan betala i tid? Kontakta oss direkt, så hjälper vi dig att hitta en lösning.

031 – 10 20 00

Måndag-torsdag 09:00-17:00

Fredag 09:00-16:00

Så här betalar du

Du kan betala inkassokravet med Swish eller som en vanlig faktura i din internetbank. Betalningsuppgifter hittar du längst ner på inkassokravet. Ange alltid OCR-numret som referens.

Inkasso: Så funkar det

Inkassokrav

Inkassokrav registreras av din leverantör och skickas ut till dig.

Sista betalningsdag

Om du betalar via banköverföring är detta sista dagen för betalning.

Förfallodag

Inkassokravet förfaller till betalning. Sista dagen för betalning via Swish.

Kronofogden

Om inkassokravet fortfarande är obetalt kan ärendet skickas vidare till Kronofogden.

Allt om ditt ärende

På Mina sidor kan du titta närmare på detaljerna i ditt ärende. Du loggar in med mobilt bank-ID.

Svar direkt på de fem vanligaste frågorna

Om du önskar dela upp din betalning loggar du antigen in på mina sidor och fyller i hur mycket du kan betala per månad. Vi återkommer med besked så fort vi har fått svar från din leverantör. Eller så kontaktar du oss så skall vi hjälpa dig. 

Vid en amorteringsplan tillkommer en uppläggningsavgift om 170 kronor samt en aviseringsavgift om 60 kronor per avisering utöver löpande dröjsmålsränta.

Om du inte kan betala just nu är det mycket viktigt att du kontaktar oss innan förfallodagen så ska vi se hur vi kan hjälpa dig att undvika ytterligare avgifter samt en ansökan till kronofogden.

Troligtvis har du missat att betala en faktura i tid. Du kan enkelt logga in på mina sidor för att hantera ditt ärende. Du är även varmt välkommen att kontakta oss för hjälp.

Om du har betalat kan du enkelt logga in på mina sidor för att se om betalningen är oss tillhanda. Tänk på att betalning skall vara oss tillhanda senast på förfallodagen. Normalt tar en betalning 1-3 bankdagar innan vi erhåller pengarna. Det innebär att du måste betala ditt krav någon dag innan förfallodagen för att betalning med säkerhet skall vara oss tillhanda i rätt tid.

Inkassokostnaden är en lagstadgad avgift om 180 kronor. Denna kostnad måste betalas om betalning inte inkommit innan inkassokravet skickats.